Salou treballa per continuar al Mundial de ral·lis l'any vinent

 
 
El futur a curt termini del Rally Catalunya-Costa Daurada segueix sense definir-se. La cancel·lació de la meitat de les proves del Mundial atura el sistema de rotacions i impossibilita definir com serà el calendari d'un 2021 en què Salou preveu ser-hi present un altre cop.

La FIA no ha perdut la confiança en una cita amb més de mig segle d'història però la COVID-19 ha destarotat tots els plans, tant que ningú sap a hores d'ara com serà el pla competitiu de l'any vinent. La roda mundialista de canvis va començar a girar aquesta campanya amb l'entrada de Kenya, Nova Zelanda i Japó, i la caiguda puntual de Salou, Còrcega i Austràlia. Són variacions anuals i que afectaran en un futur altres ral·lis que enguany sí que van ser inclosos a l'agenda dels World Rally Car.

RAL

La famosa rotació, però, no ha existit pas perquè justament Kenya, Nova Zelanda i Japó són tres de les set proves desaparegudes de l'agenda per culpa de la crisi sanitària. De les 14 previstes només se n'han completat tres i es disputaran, si no hi ha més canvis, les de Túrquia, Itàlia, Bèlgica i Estònia. La bàltica, per cert, ja va ser inclosa a posteriori. Un enrenou continu.

Salou va considerar que les rotacions eren positives per al negoci i que el greuge de no disposar de prova el 2020 es compensaria amb un 2021 de màximes garanties. Paral·lelament, el RACC i les federacions espanyola i catalana van incloure el municipi a les seves competicions tot i que finalment, tal com ja vam dir aquest dimarts, les trobades també s'han anul·lat pel coronavirus.

Ara toca esperar quina decisió prendrà la FIA amb les rotacions, si continuaran com si no hagués passat res el 2020 o si es reiniciaran el 2021 deixant Salou sense prova per segona temporada seguida. Són hipòtesis que ni el RACC ni l'Ajuntament de Salou treballen, de moment, perquè consideren que no hi ha cap motiu per creure que el Rally corri perill. Els dubtes podrien esvair-se de pressa perquè el calendari futur, almenys fins ara, es presenta a finals de setembre.

El Rally-Catalunya Costa Daurada és l'únic mixt del Mundial amb trams d'asfalt i terra. Aplega 200.000 aficionats, 100 milions de telespectadors i té un impacte de 50 milions d'euros.