Salou comptarà amb zones blaves, verdes i taronges d'aparcament

Salou prepara per a l'any vinent una revolució de les zones d'aparcament de pagament del municipi. El canvi pot arribar tant en la gestió, que s'estudia pugui ser municipalitzada, com en la zonificació, obrint la porta a la creació de zones blaves, verdes i taronges en funció del preu a pagar per aquestes.

El nou contracte de la zona d'aparcament de pagament de Salou, que el govern vol licitar i adjudicar de cara a l'any vinent, contemplarà la creació de zones blaves, verdes i taronges segons la ubicació de cada espai. Aquesta és una de les novetats amb les quals treballa el govern salouenc després que l'actual contracte, en vigor des del 2009, s'hagi hagut de prorrogar un any de manera forçosa a causa de la crisi de la COVID-19 i que la licitació feta l'any 2018 es va haver de retirar per un canvi normatiu.

Actualment existeixen a Salou 2.600 places de zona blava, només 200 de les quals estan actives tot l'any al centre del municipi. Amb el nou contracte es vol aprofitar l'aposta pels aparcaments dissuasius als voltants del municipi per a zonificar de manera més coherent i adaptada a cada necessitat les àrees de pagament regulat.

Estudien municipalitzar-ne la gestió

Un nou contracte que podria no licitar-se finalment si el govern salouenc aposta per la gestió directa mitjançant la municipalització del servei. Ara els tècnics municipals estan estudiant què suposaria en termes econòmics i de recursos humans aquesta gestió directa.

Actualment la gestió externalitzada de la zona blava deixa un cànon als comptes municipals que oscil·la entre els 300.000 i els 500.000 euros segons l'ocupació de cada any.