Salou multarà qui no respecti l'aforament de les platges

Les càmeres controlaran l’aforament a les platges de Salou. Són sensors que en cap cas graven, només detecten la presència de moviment i calculen l’ocupació. En total se n’instal·laran 22 en totes les platges del municipi i s’espera que el mes de juny ja estiguin operatives. La ciutadania, a través d’una aplicació, podrà conèixer al moment quina és la densitat i saber en quina zona és millor anar. Policia Local i serveis de socorrisme, controlaran que ningú entri si l’aforament ja està ple. S’espera que la ciutadania sigui responsable, però qui no faci cas, serà sancionat.

Per tenir un major control les platges de Ponent i Llevant, que són les més extenses, es dividiran per àrees, això sí, sense que cap element físic que ho assenyali. Cada àrea tindrà entre 400 i 500 metres quadrats i es calcula que per les distàncies socials imposades hi cabran un centenar de persones, sempre i que l'espai estigui completament lliure. 

 salou ok

A banda de l’aplicació s’instal·laran semàfors a les entrades per indicar a la gent si pot passar o no en aquell moment. L’Ajuntament no contempla cap altre mesura, com establir horaris o separar les platges per franges d’edat.

El consistori creu que per l’estiu es podran instal·lar els diversos serveis de platja com gandules, patinets o guinguetes. Això sí, s’intentarà deixar el màxim de zona lliure per als ciutadans. Salou vol que mesures com el control d’accés quedin implementades més enllà de l’actual situació.