El confinament marca l'inici d'una Setmana Santa totalment atípica

Mirant aquestes imatges, ningú diria que és el primer cap de setmana de les vacances de Setmana Santa. Mes d’abril del 2020. En plena pandèmia del coronavirus ha arribat aquest període de descans i de tradicions al nostre territori. I arriba, la que seria, una data clau, marcada als calendaris del sector turístic.

Enguany, aquest sector no podrà ingressar ni un sol euro. I és que l’estat d’alarma ha prohibit tota activitat no essencial durant aquest període. Hotels, allotjaments turístics, càmpings i restaurants, entre d’altres, continuen tancats.

Així ha estat el passeig marítim de Torredembarra. Un passeig que hauria d’estar ple de persones caminant, tombats a sorra de la platja o prenent un refresc als establiments. Tot el contrari del que trobem enguany. Només algunes persones que surten amb les seves mascotes, o els serveis policials que patrullen per assegurar-se de què la gent compleix amb el confinament. Els bars i les terrasses, tancats, els hotels i els apartaments, buits.

EL PASSEIG JAUME I, SENSE NINGÚ

La mateixa estampa és la que s’ha vist en un dels municipis més turístics del país, la capital de la Costa Daurada. Imatges del passeig Jaume I de Salou, sense ningú. La banda sonora d’aquests dies és el so dels ocells i de les onades del mar. Els parcs infantils continuen tancats i els bancs del passeig, sense visitants.

Tots els establiments de la zona estan tancats, la majoria locals comercials i gastronòmics. Els hotels tenen les portes tapiades i les persianes tancades de totes les seves habitacions. De tant en tant, en aquesta zona, es veuen persones que han de sortir a comprar productes essencials i que són testimonis de la situació que es viu al carrer: gairebé cap activitat humana.

De moment, l’estat d’alarma s’allarga fins al 26 d’abril. Hem de continuar veient imatges com aquestes per evitar el contagi de més persones i poder comptar els dies que falten per tornar a la normalitat.