El temporal s'empassa el passeig Miramar de Salou i part de l'espigó de La Pineda

Els serveis de neteja han treballat des de primera hora del matí i els talls de carrers han estat inevitables. La pluja i l'entrada de l'aigua del mar ha provocat afectacions greus a tots dos nuclis urbans.

No és la tanca que delimita un terreny de joc de volei platja, és l'alerta als conductors que circulen a primera línia de mar i pel llarg tram del Passeig Marítim, al Barri de la Salut. L'entrada literal del mar terra endins ha provocat l'enterrament de l'asfalt sota la fina sorra de la capital de la Costa Daurada. La força de l'aigua ha aixecat llambordes de fins a 200 quilos.

Hores enrere les onades van superar el mur del mateix passeig, malmès greument pel temporal. La via paral·lela és el carrer Sol, aquell que sempre s'emporta la pitjor part quan el barranc de Barenys es desborda. Aquest cop no ha estat necessari que la desembocadura fes estralls perquè és la mateixa aigua marina la que ha inundat gran part de la via; cotxes atrapats i trams impracticables per als vianants.

Des del consistori iniciaran ara el recompte de desperfectes després d'hores en què s'ha patit la caiguda d'una dotzena d'arbres i afectacions puntuals a turismes i façanes. El mobiliari urbà tampoc ha pogut plantar cara al pas de 'Glòria' per Salou.

A La Pineda, la intensitat del Mediterrani ha destrossat sectors de l'espigó de la platja: Durant tot el matí l'aigua ha saltat, literalment, un mur de contenció artificial que permet disposar d'amplitud al racó costaner de la platja vila-secana. Avui, en canvi, gairebé cal imaginar-la. A 800 metres i encara a l'avinguda Pau Casals, el passeig es barreja amb la sorra i roques de gran mida arrossegades pel temporal.

Desenes de curiosos contemplaven la fotografia a primera línia de mar, mentre que la gravetat de la situació ha propiciat el tall de l'últim bocí d'avinguda. Talls que també s'han efectuat a Pep Ventura per reparacions a la via pública.