Les plataformes pel transport públic culpen l'alcalde de Salou de la pèrdua de serveis ferroviaris

A partir del proper dilluns Salou tindrà un únic tren diari directe fins a Barcelona. La resta de freqüències hauran de canviar de tren a Tarragona. Les plataformes en defensa del transport públic en culpen directament l’alcalde de Salou, Pere Granados.

Aquesta imatge, la d'un tren aturant-se a l'estació de Salou serà història a partir d'aquest divendres, quan s'hi aturin els darrers combois. És la principal conseqüència de la posada en marxa de la nova variant ferroviària entre Vandellòs i Vila-seca el proper dilluns i que han dibuixat les Plataformes en defensa del Transport Públic.

Una posada en marxa que comportarà la supressió de l'actual traçat entre Salou i Vandellòs i l'acabament de la línia a l'estació de Salou-Port Aventura, nova estació de referència del municipi. Des de les plataformes denuncien la pèrdua de servei que suposarà per als habitants de Salou i els seus visitants, fent-ne màxim responsable l’alcalde salouenc, Pere Granados, a qui acusen d'haver canviat la connectivitat del municipi per un projecte de desmantellament de les vies que encara no té data i que per primer cop diuen acaba amb un servei públic de ferrocarril a Catalunya.

Una nova reorganització que suposarà la pèrdua de connectivitat directa de la capital de la Costa Daurada amb Barcelona, que quedarà reduïda a un sol servei en temporada hivernal i dos durant els mesos d'estiu. La resta de desplaçaments entre l’estació de Salou-Port Aventura i Barcelona s'hauran de fer amb transbordament a l'estació de Tarragona, amb la que l'enllaçaran una quinzena de serveis diaris.

Un nou mapa de serveis que per a les plataformes en defensa del transport públic  és una gran oportunitat perduda, ja que no aconsegueix cap millora per als passatgers, ni en freqüències de pas ni en la retallada de temps de trajecte.

També divendres serà el darrer dia en què s'aturin  trens Euromed a l'estació urbana de Tarragona, ja que aquest, juntament amb un nou tren Avant entre Barcelona i València, passaran a partir d'ara per l'estació del Camp de Tarragona. Les plataformes també denuncien una reorganització horària que diuen deixarà el centre de Tarragona orfe de serveis en diverses hores del dia.