El fort vent, protagonista d'aquest divendres

El temporal i les temperatures elevades marquen un divendres que ens ha deixat imatges cridaneres a primera línia de la costa i concretament a Salou. Sense afectacions greus, les ratxes de vent han dificultat el pas de tot aquell que ha intentat sortir al carrer a primera hora del matí.

És la platja de Ponent, on les sortides de pluvials han creat petites llacunes que pràcticament s'han empassat alguns trams del litoral de Salou. Aquest cop ha plogut poc, tan sols tímides gotes per acompanyar una matinal d'aire que dona continuïtat, també, a una nit amb episodis importants de vent. Desplaçar-se a peu per la zona, aquesta vegada, no ha estat pas fàcil.

Ponent és una de les platges locals que millor suporta els episodis meteorològics; succeeix de mode similar a Llevant, on la capacitat regenerativa de l'espai, com a platja encara natural, permet , fins i tot, no patir les conseqüències de jornades com la d'avui. En qualsevol cas, això sí, quan bufa, la fina sorra tenyeix de color marró clar el tram extern del passeig de Jaume I. Les tasques de manteniment de la costa salouenca han estat constants gairebé des de la riuada del mes d'octubre.

La situació empitjora quan ens acostem cap a la part sud de Salou. La Platja Llarga ja no és ni llarga ni ampla perquè, literalment, l'aigua l'ha engolit. El procés de regressió dels últims anys, sotmès a estudi per esbrinar totes les causes i les possibles solucions, provoca que davant jornades com la d'aquest divendres un dels pulmons verds de la demarcació de Tarragona sigui incapaç de respirar. Només les poques dunes naturals supervivents al territori treuen el cap per damunt del mar.

Al Cap Salou, mentrestant, la imatge és tant o més impactant perquè Cala Vinya i Cala Font també s'han quedat puntualment sense espai de platja per culpa de les onades i un fort vent que ha superat els 70 quilòmetres per hora a llocs molt concrets com la Punta del Cavall on una de les cales salouenques més petites i menys concorregudes també ha despertat amagada sota el Mediterrani.

Curiosament, la situació de Salou, avui, no ha tingut res a veure amb la de La Pineda, a l'altre cantó de la barrera natural del Cap Salou, on el vent no ha bufat amb la mateixa violència que a la localitat veïna. Malgrat tot, Protecció Civil només ha rebut 4 trucades d'emergència provinents del Tarragonès fins a les 10.30 hores.