Cornellà - CB Salou (79-71)

Tercera derrota, totes elles seguides, dels salouencs a la Lliga EBA després d'un partit intens en què el Cornellà, rival de la part alta, va desequilibrar la igualtat al tercer període.

No és un mal inici de temporada el del CB Salou, que signa un balanç de 4-3 quan s'han disputat set jornades. Ara bé, l'espectacular arrencada amb quatre triomfs consecutius ressalta la mala ratxa actual dels de Jesús Muñiz que, això sí, s'han creuat contínuament amb rivals de la zona benestant de la taula classificatòria. Tampoc ajuda que, una setmana més, CJ Barksdale i Artem Rusakov esperin sense fortuna debutar amb l'equip de la capital de la Costa Daurada per culpa de tràmits burocràtics.

Tot i això, el CB Salou va disposar de les seves opcions a Cornellà on la igualtat va predominar a la primera meitat amb alternances que en cap moment van generar distàncies insalvables. Ja a la represa, un parcial de 24-16 va deixar els visitants contra les cordes i amb el resultat coll amunt de cara als últims 10 minuts. La remuntada no va ser possible i l'equip s'allunya a un partit de la zona de promoció prèvia per pujar a la LEB Plata.

Amb 13 punts, Gonzalo Baltá va ser el màxim anotador, insuficient per aturar la piconadora Xavi Guirao, exjugador de l'ADT Torreforta i que va rubricar una actuació sensacional amb 36 punts i 7 rebots. Els locals van mostrar major encert des de la línia de triples; per la seva banda, el CB Salou gairebé no va trepitjar la línia de tirs lliures (2/6). La suma de tot plegat va evitar que el resultat acompanyés a un CB Salou que diumenge rebrà a casa el Badalonès (18 hores).

Parcials: 23-19, 15-20, 24-16 i 17-16.