El millor rally del món

Aquest dijous i comença la cita esportiva més important del territori. La zona d'Emprius, a Salou, acollirà de nou el shakedown del Rally Catalunya-Costa Daurada. Una prova mundialista que s'allargarà fins al diumenge amb l'especial de dissabte al Passeig Jaume Primer i amb Salou com a centre d'operacions de la prova.

El Rally no ha marxat, el Rally és fidel a Salou i, més enllà de 'l'stand by' del 2021 per les rotacions aplicades des de la Federació Internacional, el Camp de Tarragona no perdrà el seu paper providencial dins el calendari. La de demà serà la penúltima prova de l'actual campanya, just després de la de Gran Bretanya i abans de la d'Austràlia.

Ott Tanak és el líder i vol sentenciar la feina a les nostres carreteres. Ho intentarà des de dijous a les nou del matí i amb el 'shakedown' d'Emprius: no és puntuable però no seria el primer cop que algú s'equivoca i perd la cursa en aquests tres quilòmetres.

Al vespre, el Passeig Jaume I acollirà la cerimònia de sortida oficial i, des de divendres, situarem el crono a zero per completar 17 trams i els 325 quilòmetres de l'únic Rally mixt del Mundial, amb terra i asfalt, i amb 64 vehicles.

Dissabte a la tarda, el festival automobilístic més sorprenent que es pot veure a tocar de casa, l'especial de Jaume I. Salou és, una altra vegada, capital esportiva.

Amb prop de 200.000 espectadors d'arreu del món a peu de tram, l''impacte econòmic del Rally Catalunya-Costa Daurada supera els 50 milions d'euros.