Demanen 130 anys de presó pels aldarulls arran de la mort d'un senegalès l'any 2015 a Salou

Més de quatre anys després dels fets, els aldarulls generats per la mort d'un manter senegalès en precipitar-se al buit a Salou arribaran aviat a judici. El fiscal encausa 14 persones per delictes de desordres públics i agressió a agents policials, entre altres, pels disturbis que van paralitzar durant un dia sencer la capital de la Costa Daurada en plena temporada turística.

La Fiscalia demana penes que arriben als 130 anys de presó per al total de catorze persones, totes elles de nacionalitat senegalesa, que seran processades a l'Audiència de Tarragona pels aldarulls ocorreguts l'11 d'agost de l'any 2015 al centre de Salou arran de la mort d'un manter que es va precipitar al buit durant una operació policial en un pis de la plaça sant Jordi de la capital de la Costa Daurada.

Els disturbis, en els que van participar fins a una setantena de persones, van començar amb l'obstaculització de la sortida del cotxe que traslladava el cadàver del manter mort i la comitiva policial que l'acompanyava i van continuar amb diverses càrregues policials pels carrers centre del municipi i el tall de les vies de ferrocarril a l’alçada del pas a nivell del carrer Barcelona durant més de deu hores, provocant nombroses incidències en el servei ferroviari.

La fiscalia, que també demana una indemnització de més de 180.000 euros, imputa als acusats delictes de desordres públics, agressions als agents policials i de danys tant a les vies fèrries com al mobiliari urbà entre d'altres. Els fets ja van comportar una investigació sobre l’actuació policial en l’entrada del pis d’on es va precipitar el manter mort que va quedar arxivada.