Notícies 12. Edició migdia. 27/01/2023

El govern de Tarragona necessita el vot de qualitat de l'alcalde per tornar a licitar el nou contracte de la brossa. Tota l'oposició ha votat en contra excepte En Comú Podem que s'ha abstingut. Les modificacions fetes busquen evitar que el contracte que mou més diners a l'ajuntament torni a quedar desert.

La Diputació de Tarragona traspassa a l'ajuntament de Vila-seca el passeig Pau Casals i la carretera d'entrada a la Pineda. Un pas important que permetrà tirar endavant el projecte de transformació del seu front marítim que es farà per fases.

Montblanc preveu acabar abans de setmana santa les obres de reconstrucció del Pont Vell i del seu entorn, l'espai més malmès per la riuada del Francolí del 2019. També es treballa al pont de Bolovi i al del Molí del Pas en uns treballs que pugen 3 milions d'euros.

L'empresa que gestiona el Port de  Torredembarra presenta un projecte que preveu inversions per més de 9 milions d'euros. La Generalitat els ha allargat la concessió 15 anys més. Hi haurà canvis. A partir d'ara, els punts d'amarratge seran de lloguer.

Anirem fins a Salou per sentir part del pregó que dona el tret de sortida a la festa major d'hivern de la Capital de la Costa Daurada. Un pregó que va protagonitzar l'humorista reusenca Eva Soriano. Comencen així 10 dies en què es podrà gaudir d'una setentena d'actes.

El flamant tercer classificat de l'EBA defensa la tercera plaça aconseguida la setmana anterior; ho farà contra un Granollers que va emportar-se l'anada. Un triomf per sota del "play-off", el Valls iguala a la taula amb els blaus.

En futbol, la Unió Esportiva Valls no pot despistar-se al camp del Cambrils Unió si vol tenir l'opció de situar-se en zona d'ascens al futbol estatal. Per això cal guanyar i esperar que el Reddis, líder, punxi aquesta jornada.

Conversem amb Joan Alginet just la setmana en què el CAT ha presentat un projecte de digitalització valorat en 22 milions d'euros que optarà als fons europeus Next Generation. S'hi engloben una trentena d'actuacions, algunes que ja estan en marxa, com la introducció de fibra òptica a la canonada principal per evitar que es trenqui, com ha passat ja en dues ocasions els darrers anys. També li plantejarem altres qüestions, com la falta de pluja i si hi pot haver restriccions.

Programes més recents a TAC12