Notícies 12. 10/08/2022

Moderar l'aire condicionat als 27 graus o tancar els llums d'aparadors a les nits. Avui ha entrat en vigor en nou decret d'estalvi energètic del govern espanyol. Els establiments públics i privats comencen l'adaptació. Alguns ho fan resignats, mentre que altres afirmen que no els suposa cap canvi.

Comença l'aportació d'aigua amb camions a l'Espluga. És la solució puntual per combatre la sequera. Entre avui i divendres se subministraran més d'1 milió de litres per estabilitzar les reserves que s'estaven reduint de forma preocupant.

Valls comença a esborrar el carril bici que travessa pel mig del passeig de l'Estació. Es va pintar fa poc més de dos mesos, però l'Ajuntament va paralitzar l'actuació per les crítiques que va despertar. El pas enrere es fa pensant en la mobilitat dels vianants i els usuaris de les terrasses.

Descobrirem una iniciativa pionera de l'Hospital Joan XXIII. Professionals i els pares d'infants que neixen abans d'hora s'uneixen per escriure el Diari del prematur. Una manera de fer més amable l'estada a l'hospital i de tenir un record de les primeres setmanes de vida de la criatura.

Marta Galimany marxarà divendres cap a Madrid i des d'on es desplaçarà a Munich per córrer l'Europeu de marató. La cursa se celebrarà dilluns i la de Valls arriba en estat òptim amb l'objectiu millorar els números de la passada edició de l'any 2018.

Programes més recents a TAC12