Notícies 12. Edició vespre. 27/05/2022

Arriba a judici la peça del cas Torredembarra que jutjarà el pressumpte lloguer irregular de dos locals. Al banc dels acusats s'hi asseurà l'exalcalde Daniel Masagué. Per ell, la fiscalia anticorrupció demana quatre anys i mig de presó. Entre els encausats hi ha també cinc regidors i exregidors, tres extècnics municipals, un advocat i dos empresaris.

Inversió de sis milions d'euros  a la Depuradora de Vila-seca i Salou amb l'objectiu que en els propers 2 anys arribi a subministrar una quarta part de l'aigua que fa servir la indústria química. A llarg termini, l'objectiu és que en pugui proveir gairebé la meitat.

Estarem a Lilla a Montblanc, on s'estan fent els peritatges a un centenar de cases on han aparegut esquerdes amb les obres del túnel del Coll de Lilla. L'Estat es va comprometre a pagar el cost de la reparació sempre i quan hi hagués un peritatge neutral previ.

Es posen en circulació a Tarragona, els 10 primers autobusos híbrids amb l'objectiu d'anar cap a una mobilitat més sostenible i eficient. Han costat gairebé 3 milions d'euros. També s'incorporaran vehicles amb tecnologia d'hidrogen verd.

La de Valls ja és a Font-Romeu, on ha iniciat una de les dues estades previstes al Pirineu francès per preparar la prova reina de l'atletisme, que se celebrarà el 15 d'agost. La Federació Espanyola ha optat perquè corri la cita continental i no pas la mundialista, que es durà a terme al juliol.

Juanjo Matilla continuarà com a tècnic del Club Hoquei VIla-seca malgrat el descens. La direcció esportiva considera que és la persona idònia per liderar un projecte en què la base serà predominant perquè la majoria de jugadors actuals podrien marxar.

A la ciutat de Tarragona ja no queda rastre de les plaques franquistes que hi havia a les façanes de no pocs edificis. En parlem amb el seu responsable, alhora director tècnic de la comissió de memòria democràtica, Jordi Piqué.

Programes més recents a TAC12