Notícies 12. 09/03/2021

El Port de Tarragona, l'Ajuntament de Vila-seca i Repsol s'uneixen per demanar 260 milions d'euros dels fons de recuperació econòmica de la Unió Europea. Hi presentaran un total d'11 projectes estratègics situats en la zona sud de les instal·lacions portuàries, a cavall entre Tarragona i Vila-seca. En destaca el tancament del port amb el contradic dels Prats, el desenvolupament de la Zona d'Activitats Logísitques o la consolidació i millora de la platja de La Pineda.

També volen aprofitar els recursos d'Europa, 26 entitats per impulsar comunitats energètiques al territori. Consisteixen en la inversió conjunta d'ajuntaments, empreses i particulars per instal·lar energies renovables per l'autoconsum. La Cambra de Reus aplega aquestes iniciatives i demanarà uns 800.000 euros.

La pandèmia dona un respir al Camp de Tarragona i en la tercera jornada sense defuncions amb coronavirus. Tot i que els indicadors d'afectació continuen a la baixa, la xifra de pacients crítics és encara molt alta amb 34 malalts atesos a les unitats de cures intensives.

El Govern català autoritza el conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona per la cessió temporal de la gestió del Palau d'Esports de l'Anella. Meritxell Budó ha anunciat aquest dimarts l'acord que també estableix les operacions patrimonials per fer que l'Ajuntament pugui fer ús del palau de forma permanent.

Novetats a l'Escola de Música Municipal Robert Gerhard de Valls, que inclourà de manera permanent estudis de música moderna dins el seu pla educatiu. Això provocarà la creació de quatre places més per a professorat.

Marta Galimany comença a França l'stage de preparació per als Jocs Olímpics de Tòquio d'aquest estiu. La de Valls es concentra als Pirineus francesos durant tot el mes de març i té la intenció de completar a la primavera una mitja marató a Sapporo, seu de la marató olímpica de l'agost.

Programes més recents a TAC12