Notícies 12. 08/03/2021

La pandèmia ha agreujat les desigualtats entre dones i homes. Les dones han estat més exposades al virus perquè les professions que estan a primera línia contra la Covid-19 estan altament feminitzades. Un 90% de les feines de neteja recauen en dones i representen també el 70% dels col·lectius sanitaris. A més d'això, el confinament va obligar a passar més hores a les víctimes de violència masclista amb els seus maltractadors. Les trucades al telèfon 016 van augmentar un 40% durant el 2020.

Perquè el risc de rebrot al Camp de Tarragona ja és moderat i baixa per sota de 100 per primera vegada des del 12 d'agost. El ritme de nous contagis també s'ha reduït aquestes darreres jornades. A més, el territori encarrila dos dies sense defuncions amb Covid-19.

En la plana política, Salou reclama, novament, un nou model de finançament per als municipis turístics. Volen que una part de l'IVA el gestioni directament l'Ajuntament per poder cobrir la despesa que genera l'augment de serveis durant la temporada alta. La petició l'han traslladat directament a la ministra de Turisme aprofitant unes jornades sobre turisme a Madrid.

I Tarragona està de dol per la mort aquest diumenge de l'advocat i polític tarragoní Albert Vallvé, als 75 anys. Va ser regidor de l'ajuntament, vicepresident de la Diputació i se'l recorda per la seva forta vinculació al teixit cultural i social de la ciutat.

Jordi Cuixart ha inaugurat una exposició de ceràmiques a Montblanc enmig d'una gran expectació. El president d'Òmnium Cultural hi mostra una seixantena de peces creades a Lledoners durant el seu empresonament. Cuixart va coincidir amb la consellera de Cultura en funcions de la Generalitat que també aquest diumenge visitava la capital de la Conca per conèixer nous projectes de conservació del patrimoni medieval. 

El Nàstic guanya 1 a 0 al Lleida Esportiu i té peu i mig a la fase d'ascens a Segona. La victòria deixa els de Toni Seligrat com a líders en solitari del subgrup gràcies també a la derrota de l'Andorra.

Programes més recents a TAC12