Notícies 12. 08/06/2020

Primer dia d'aplicació de la fase 3 al Camp de Tarragona, l'última abans de la nova normalitat. A partir d'avui ja és possible desplaçar-se cap a les Terres de l'Ebre. Els bars poden habilitar les barres i les discoteques podran obrir amb limitacions.

Es reprèn el judici contra l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero i l'excúpula d'Interior. La fiscalia, en les seves demandes, sol·licita 10 anys de presó pel vallenc Cesar Puig que era secretari general del departament. Una pena molt semblant a la que sol·licitava prèviament però rebaixa l'acusació de rebel·lió a sedició. A més obre la porta a què la condemna sigui per desobediència, un delicte que no comporta pena de presó.

Estarem a les proves d'accés que ha fet Creu Roja per triar els socorristes que han de vigilar les platges aquest estiu, just quan molts municipis encara estan debatent com es controlarà l'accés dels banyistes. De moment, els aspirants han fet unes proves diferents, adaptades a la situació de pandèmia en què ens trobem.

Tres mesos després, les projeccions han tornat al Cinema Casal de Montblanc. Ha estat, juntament amb el de Bellpuig, el primer en reobrir a Catalunya després que haguessin de tancar pel coronavirus. Ara han tornat a obrir portes amb noves mesures que els fa, per exemple, perdre butaques.

El parquet del Palau d'Esports tornarà a Tarragona després de quatre mesos a Girona. Tots dos ajuntaments es reuniran aquesta setmana amb la Generalitat, propietària del recinte. Tarragona preveu recuperar així el parquet per preparar el primer pla regulat d'usos per a la instal·lació estrella dels Jocs Mediterranis

Programes més recents a TAC12