Notícies 12. Edició migdia. 01/06/2020

Escoles i instituts reobren les aules després d'11 setmanes tancats. Ho fan amb molts pocs alumnes, amb noves mesures sanitàries i amb els recels de la comunitat educativa. El principal sindicat del sector, USTEC-STES acusa la Generalitat de posar-los en risc.

També passarem per les platges perquè hem viscut el primer cap de setmana en què s'ha pogut anar a prendre el sol i a banyar-se. En general, la gent ha mantingut les distàncies de seguretat, tot i que Protecció Civil i les policies locals no paren de recordar a tothom que cal complir la nova normativa, i en casos com a Salou, es multarà a qui no faci cas.

També ha estat el primer cap de setmana en què els centres comercials han pogut reobrir. Entrarem al Parc Central de Tarragona on es calcula que hi passen uns 15.000 clients cada dia.

La majoria dels immobles afectats per l'explosió de l'empresa química Iqoxe del mes de gener passar han pogut tornar a la normalitat. Hi ha una vintena d'afectats però que encara estan pendents de com se soluciona el seu problema. La seva assegurança no es fa càrrec dels desperfectes i alguns ja han hagut d'avançar els diners.

I als esports recuperarem l'últim ascens del Nàstic perquè avui fa cinc anys celebràvem la tornada dels grana al futbol professional. Escoltarem també què en pensen Vicente Moreno i Xisco Campos, herois d'aquella gesta i integrants, ara, del Mallorca a la Primera Divisió.

Programes més recents a TAC12