Notícies 12. Edició vespre. 08/05/2020

El Ministre de Sanitat confirma l'entrada de la demarcació de Tarragona a la fase 1 del pla de desescalada a partir d'aquest dilluns 11 de maig. Així, Madrid dona llum verda al criteri de la Generalitat que justificava la decisió pel risc baix d'un rebrot al territori.

El govern català recorda als ciutadans que viuen a les zones que entraran en fase 1 dilluns que no haurien de sortir del municipi si no és per causes laborals. En previsió de l'aixecament de certes restriccions, els municipis es preparen per facilitar el compliment de les distàncies de seguretat entre els vianants.

Salou estudia l'aplicació de trams horaris per utilitzar les seves platges a l'hora que demana la col·laboració ciutadana per detectar aquells vianans que no respectin la normativa de desconfinament. D'altra banda, el consistori convertirà en zona de vianants part del carrer Barcelona des de demà dissabte i fins a finals d'estiu, de les sis de la tarda a les 10 de la nit. .

Dilluns entrarem a la fase 1, si ho accepta Madrid, els ajuntaments permetran aquesta ampliació de les terrasses perquè puguin reactivar els negocis amb més facilitats i mantenir el seu aforament, encara que només disposin de l'espai exterior.

La xifra de víctimes mortals per coronavirus al Camp de Tarragona creix després de dies d'estancament. Salut confirma 11 noves defuncions, 7 de les quals diagnosticades amb una prova. També s'han sumat 24 positius més, quatre d'ells a residències. La pressió als centres hospitalaris manté la línia decreixent de les darreres setmanes.

Alerta dels treballadors de PortAventura que denuncien retallades als complements de l'ERTO. El comitè d'empresa denuncia que no s'ha respectat el pacte acordat inicialment i la majoria del personal només cobrarà un 70% i no el 90% es preveia.

La Diputació de Tarragona donarà liquiditat als ajuntaments perquè siguin un motor per la reactivació econòmica davant de la nova crisi. L'ens mobilitzarà més de 16 milions d'ajuts, principalment ho farà a través del Pla d'Acció Municipal.

Programes més recents a TAC12