Notícies 12. Edició vespre. 04/05/2020

La Generalitat reitera que cal renovar el PLASEQTA per millorar la resposta que es va produir en l'accident d'IQOXE. El govern català assumeix el canvi de paradigma després de l'explosió del passat gener i destinarà 7 milions d'euros en els pròxims 4 anys per millorar els protocols. També reforçarà els recursos del Servei d'Emergències Mèdiques.

Perruqueries, centres d’estètica i part del petit comerç torna a la feina avui, tot i que amb mesures exigents de seguretat i higiene. Tot i que alguns establiments posposen la seva reobertura. A partir de l'11 de maig s'hi incorporaran les terrasses, però molts bars diuen que els resulta inviable obrir amb les limitacions establertes.

Amb l'inici del pla de desescalada, l'Estat ha imposat l'ús obligatori de mascaretes al transport públic. La subdelegació del govern en distribuirà 245.000 unitats a la demarcació. A Tarragona, l'Ajuntament n'ha repartit als punts estratègics de la ciutat. Tot plegat per no abaixar la guàrdia davant la pandèmia, malgrat tornar d'un cap de setmana sense víctimes mortals al Camp de Tarragona.

La vida torna als carrers. Centenars de persones han aprofitat la possibilitat de recuperar la pràctica esportiva a l'aire lliure de forma individual i de sortir a passejar, però respectant les franges horàries i les distàncies socials. Això no ha evitat però punts concorreguts a les principals ciutats del territori.

Mentrestant, els esportistes d'elit ja poden entrenar al carrer sense cap mena de restricció horària i amb llibertat de moviments per la demarcació. És el cas de la ciclista vila-secana Helena Casas i de l'atleta vallenca Marta Galimany, que des d'avui ja no treballen confinades a casa.

Programes més recents a TAC12