Notícies 12. Edició vespre. 29/04/2020

A partir de la setmana que ve, haurem d'anar adaptant-nos a situacions absolutament diferents. En aquest informatiu intentarem explicar-vos que passarà a partir d'ara i fins a finals de juny, quan es preveu arribar a la nova normalitat, que en tot cas, serà un escenari encara amb moltes prevencions.

El pla anunciat per Pedro Sánchez estableix les 4 fases de desescalament, que seran per tant aixecaments de restriccions de forma gradual i també asimètrica. De seguida hi entrem. Mentrestant, un dia més també ens preocupem per l'evolució de la pandèmia a casa nostra.

El Camp de Tarragona registra cinc defuncions més i els casos de coronavirus segueixen a l'alça. La xifra de víctimes mortals s'eleva a les 326 i la de positius per COVID-19, amb o sense prova, per sobre dels 7.500. Les altes hospitalàries, però, també pugen, i les xifres d'UCI continuen a la baixa.

Investigadors de la URV estan desenvolupant un mètode de detecció ràpida i econòmica de la COVID-19 en només 15 minuts. El dispositiu es basa l'observació de la generació d'anticossos contra la malaltia.

El govern central reprendrà la setmana vinent els treballs d'emergència per  recuperar el litoral tarragoní afectat pel temporal Glòria del passat mes de gener. Es tracta d'unes intervencions pressupostades en 3,5 milions d'euros i que tindran un termini d'execució de dos mesos.

Als esports, el CBT pujarà a la LEB Plata sempre que l'economia li permeti. La Federació Espanyola de Bàsquet priorizarà els ascensos dels campions de l'EBA, entre ells un conjunt del Serrallo que admet les dificultats financeres per afrontar el repte.

 

Programes més recents a TAC12