Notícies 12. Edició migdia. 28/04/2020

L'atenció presencial als consultoris mèdics cau a mínims a causa de l'epidèmia del coronavirus. Ara només representa el 20%, ja que la majoria de les consultes han passat a ser telemàtiques. Un 80%. Trucades, correus electrònics i les plataformes online de Salut s'ha convertit en el principal canal de contacte del personal sanitari amb els pacients.

L'Ajuntament de Tarragona suspèn el Concurs de Focs Artificials, Sant Joan, la Temporada de Teatres i la Professó de Corpus. Es mantenen en dubte però altres actes festivitats, com Sant Magí, Santa Tecla o el Concurs de Castells.

Modificació de pressupost a Constantí per fer front a l'urgència social derivada del coronavirus. Cau, per exemple, el projecte del Skate Park que haurà d'esperar. Esperen utilitzar el romanent de tresoreria per l'àrea de serveis socials i comerç.

L'actual situació obliga a posposar la posada en marxa dels nous sistemes de recollida selectiva a la Conca de Barberà. El porta a porta als municipis més grans s'implantarà, finalment, a l'octubre, mentre que el sistema de contenidors tancats podria activar-se l'1 de setembre.

I als esports, gaudirem de l'espectacular panoràmica visual des de la terrassa de l'històric ciclista de Valls, Miquel Àngel Iglesias, que s'aferra a la bicicleta estàtica per superar la crisi sanitària amb l'expectativa que la seva disciplina recupera pròximament una relativa normalitat competitiva.

Programes més recents a TAC12