Notícies 12. Edició migdia. 01/04/2020

El sector de la construcció s'atura. El nou decret de l'Estat d'Alarma suspèn tant l'obra pública com la privada. Era una petició que havien fet ajuntaments i govern català, també alguns col·lectius professionals. Ara el sector mira amb incertesa l'impacte que pugui tenir aquesta aturada, tot i que s'espera que aquesta crisi no provoqui tants estralls com la del 2008.

L'afectació, en canvi, al món de les químiques és gairebé residual. Tot i que les mesures de confinament s'han accentuat, els polígons químics del Camp de Tarragona funcionen amb normalitat perquè es consideren espais de producció essencials per fer front a l'epidèmia..

L'Hotel Ciutat de Tarragona i els apartaments Los Peces de Salou també són essencials, segons el llistat d'allotjaments turístics publicat pel BOE i que fixa la seva obertura per acollir treballadors i grups de persones vinculats amb la crisi sanitària.

Les urgències per possibles afectacions cardiovasculars han caigut un 80% des que va començar l'alerta. Les autoritats del món de la salut preguen que en cas de dolor toràcic no dubtem pas i acudim al metge per evitar mals majors.

Als esports, l'educador físic Jordi Abella ens explicarà què podem fer a casa per combatre el sedentarisme provocat pel confinament d'aquestes setmanes. Un seguit d'exercicis que poden dur-se a terme sense necessitat de màquines ni sales espaioses.

Programes més recents a TAC12