Notícies 12. Edició migdia. 31/03/2020

La xifra de nous contagis per coronavirus al Camp de Tarragona s'ha estancat i les mesures de contenció ja donen els seus primers fruïts. És l'opinió dels experts que analitzen una corba epidèmica que podria arribar al seu pic a finals d'aquesta setmana o principis de la vinent.

Però tota precaució és poca per contenir el virus. La desinfecció de la via pública s'ha convertit en una mesura recorrent arreu del territori. A Valls, cada dies es desinfecta l'entorn de la residència Ballús, tant al matí com al vespre. A més a més, també es netegen altres punts sensibles com farmàcies, supermercats o centres de salut.

El Pius Hospital de Valls habilita la cinquena i la segona planta per atendre nous casos de coronavirus. L'increment de positius ja ha obert aquesta segona unitat destinada a combatre els casos de COVID-19, però l'hospital de referència de l'Alt Camp i la Conca de Barberà assegura que no hi haurà un problema de llits.

PortAventura envia a casa temporalment 1.500 treballadors. Davant la impossibilitat de poder obrir el parc, encara sense data d'inici de la temporada, l'empresa ha presentat un Expedient de Regulació Temporal per força major.

El curs escolar es reprendrà el pròxim 14 d'abril, però ho farà de forma virtual. El departament d'Educació ja ha demanat als centres que adaptin la seva oferta formativa mentre duri el confinament. Hi haurà avaluació a final de curs, però s'haurà d'adaptar a les circumstàncies i limitacions de cada alumne.

 

Programes més recents a TAC12