Notícies 12. Edició vespre. 24/03/2020

Són pràcticament tots els sectors els que es ressenten de l'impacte del coronavirus. Una pandèmia que a casa nostra acumula avui 32 nous casos positius en les darreres últimes hores. Fins ara, són 195 les persones infectades per la Covid 19 al Camp de Tarragona.

A la Regió Sanitària del Camp de Tarragona s'acumulen 110 ingressats, 29 dels quals a l'UCI. I la previsió del Departament de Salut és que els casos greus creixin en els pròxims dies. Per fer-hi front, la Generalitat vol triplicar el nombre de llits disponibles a les unitats de cures intensives de cara a la setmana vinent.

La baixa demanda de peix i la por al contagi pel coronavirus dalt les barques obliga els pescadors a aturar bona part de la seva activitat. Molts ja han plantejat ERTOs a les seves tripulacions i miren amb incertesa el futur immediat d'un sector especialment sensible.

Els treballadors de la planta de producció de la LEAR a Valls esperen la resposta de la Generalitat després que l'empresa hagi presentat un ERTO acordat amb el comitè d'empresa. L'expedient preveu la suspensió de l'activitat com a mínim fins el 20 d'abril i afecta gairebé a la totalitat de les plantilles de planta i enginyeria ubicades a Valls.

Estava en dubte, però finalment també se suspèn la 33a Setmana Medieval de Montblanc. L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha acabat prenent aquesta determinació davant la pròrroga de l'estat d'alarma fins a l'11 d'abril. Asseguren que això fa inviable que pocs dies després la vila medieval pugui celebrar la festa amb normalitat.

I als esports, l'atleta Marta Galimany, valora positivament l'ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio fins a l'any vinent. La decisió respon a la crisi del coronavirus però obre un gran dubte de futur: es desconeix si la vallenca haurà d'assolir de nou la marca mínima per debutar a la cita.

 

 

 

 

Programes més recents a TAC12