Notícies 12. Edició migdia. 16/03/2020

Carrers pràcticament buits, negocis tancats, terrasses desertes i molt baixa afluència de visitants a les localitats de la Costa Daurada. Durant el cap de setmana, el confinament s'ha respectat al Camp de Tarragona amb aquestes mesures de prevenció pel coronavirus sense precedents.

A Tarragona, aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana ha visitat els locals que continuaven oberts per advertir-los de l'obligació d'aturar la seva activitat. En concret, els agents han requerit el tancament de 55 cafeteries i bars de la ciutat i s’ha avisat de les possibles sancions.

I mentrestant, funciona a ple rendiment el transport de mercaderies bàsiques. L'Estat ara ha donat facilitats perquè es pugui garantir l'abastament de productes als supermercats, mentre que el sector dels transportistes reivindica el seu paper essencial després d'un temps en què s'han sentit menyspreats.

Més enllà de l'emergència sanitària, IQOXE ha acordat amb el comitè d'empresa un expedient de regulació temporal que afecta 55 persones durant un any, però només podrà implicar a 37 treballadors de forma simultània. És la regulació de plantilla que ha de permetre a l'empresa adaptar provisionalment la seva activitat després de l'explosió del 14 de gener.

El món de l'esport no viu d'esquena a la crisi. La de Valls, Marta Galimany, s'adapta a casa per continuar amb la preparació de cara als Jocs Olímpics. També escoltarem el capità del Nàstic, Bernabé Barragan, que fa una crida a tothom per respectar les mesures de seguretat establertes.

 

 

Programes més recents a TAC12