Notícies 12. 21/02/2020

El debat sobre on s'han d'ubicar els nous parcs eòlics i quin model han de seguir torna a obrir-se al territori després del decret d'emergència climàtica de la Generalitat del novembre i la tramitació d'11 avantprojectes a l'altiplà de la Segarra. El suport a les renovables és unànime, però les veus contràries critiquen la massificació d'aerogeneradors al territori en mans de poques empreses,

Rècord històric de les exportacions tarragonines. El passat 2019 van créixer un 3,4 per cent. Les vendes a la demarcació representen prop 8.800 milions d’euros. L'exportació de productes derivats del petroli augmenta més d'un 24 %, però també creix la venda a l'exterior dels productes alimentaris, els informàtics i electrònics. L'increment d'exportacions tarragonines és superior al de la mitjana catalana.

Pas endavant per la fusió de l'Empresa Municipal de Transports i l'Empresa Municipal d'Aparcaments. El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat per unanimitat iniciar aquests tràmits que tenen per objectiu permetre un estalvi econòmic. L’EMT serà l’empresa que absorbirà a la d’aparcaments pel seu volum de pressupost i de treballadors.

Les màquines ja han començat a preparar els terrenys del Pla Parcial Urbanístic 10 de Constantí. Durant els darrers dies els operaris han començat a arranjar els terrenys a la zona industrial de Constantí per construir posteriorment diferents naus. Està previst que s’hi instal·lin empreses del sector logístic.

Hi haurà marea grana a Castelló amb la presència de 250 aficionats del Nàstic a un Nou Castàlia que pràcticament s'omplirà. Diumenge a les 5 de la tarda, els de Toni Seligrat volen allargar la ratxa positiva de resultats tot i la plaga d'absències. Javi Márquez serà la principal novetat en l'onze titular.

Programes més recents a TAC12