Notícies 12. Edició vespre. 12/02/2020

 

Aquest divendres es compleix un mes de l'explosió d'IQOXE que va causar tres víctimes mortals i també va impactar en la relació de les administracions i la societat amb la indústria química. Molt probablement, aquest accident marcarà un abans i un després en els protocols i la comunicació del risc químic i avui a la televisió pública del Camp de Tarragona en parlarem amb els alcaldes de Tarragona i Vila-seca en un saló de plens especial, per buscar l'anàlisi i el debat 30 dies després.

Noves xifres de rècord al Port de Tarragona que va tancar el 2019 assolint els ingressos més alts de la dècada, fregant els 58 milions d’euros. Creixen la majoria dels tràfics, excepte del carbó que segueix caient, i això va apropar el port al seu rècord de tràfic de mercaderies del 2017 però no a superar-lo. Aquest passat 2019 s’ha arribat als 33 milions de tones, millorant això sí les xifres del 2018.

I és que l’accés a l’arena i les graderies de l’amfiteatre romà no s’obrirà al públic, com a mínim, fins després de l’estiu. L’Ajuntament de Tarragona encara no ha pogut licitar les obres de remodelació que han de permetre l’accés segur al monument. El govern justifica l’endarreriment per la lentitud de la burocràcia.

Registre dels Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament de Vila-seca per una investigació relacionada amb l'empresa Ercros. La policia catalana ha requerit documentació vinculada amb Ercros i a fluxes de tresoreria que es remunten fins a principis de la dècada dels 90. L'operació afecta, també, la seu d'Ercros, a Vila-seca, i la de Barcelona.

Als esports, el Club Bàsquet Valls afronta la jornada més important de la temporada i que el creuarà amb l'equip que marca el tall entre disputar o no la fase d'ascens a la LEB Plata. En clara dinàmica ascendent, si els d'Oriol Pozo guanyen, es convertiran en ferms candidats a tot per aquesta temporada

 

Programes més recents a TAC12