Notícies 12. 28/01/2020

Mig miler de persones s'han manifestat aquest vespre des de Bonavista i La Canonja fins a les portes de l'empresa química IQOXE, on es va viure l'explosió ara fa dues setmanes. Els veïns reclamen més seguretat a la indústria química de Tarragona i que millorin els mecanismes de comunicació amb la ciutadania. Se senten vulnerables després d'un accident que també va causar desperfectes en edificis de Bonavista. Els afectats denuncien que han aparegut esquerdes de més de 2 centímetres d'amplada.

L'estació de trens de Montblanc tornarà a vendre bitllets a partir d'aquest dissabte després de dos anys sense oferir aquest servei. L'ajuntament s'està fent càrrec de la neteja i el manteniment d'un espai que es podria tancar de nit per evitar actes vandàlics.

Farem balanç dels accidents de trànsit que s'han registrat al Camp de Tarragona durant l'any passat. Hi va haver 23 morts, 10 menys que el 2018. La majoria dels accidents mortals s'han registrat a l'autopista AP-7 i a la C-14. Baixa l'accidentalitat a la nacional 340, segons el Servei Català de Trànsit, per la prohibició de circulació de camions.

Passarem per la torre del pretori romà de Tarragona que pateix una gran degradació en part per la sal del mar i la contaminació. S'està fent un estudi fotogràfic d'aquest monument per determinar quina és la millor manera de conservar-lo.

Tarragona no acollirà partits del Mundial d'handbol femení, que es disputarà l'any 2021. L'Ajuntament rebutja així formar part de la competició perquè considera que la bestreta, pròxima al mig milió d'euros és injustificable. Fa dos anys que va oficialitzar-se la participació de la ciutat en aquesta competició.

Programes més recents a TAC12