Notícies 12. Edició vespre. 21/01/2020

El temporal Glòria continua provocant estralls, al Camp de Tarragona la zona més afectada és al litoral amb inundacions arran de costa i platges desaparegudes com a conseqüència de les fortes ratxes de vent, molt mala mar i pluja. Torredembarra és un dels municipis que més està patint el temporal, Carol Cubota aquí el passeig marítim ha quedat pràcticament absorbit.

La forta borrasca també provoca desperfectes a Salou on han caigut dos pins que han tallat la via principal de la urbanització Cap Salou. Repassarem tots els efectes d'aquest temporal que encara ens acompanyarà durant hores si es compleixen les previsions meteorològiques. Protecció Civil recomana extremar les precaucions per evitar qualsevol desgràcia.

Demà comença a Madrid, el FITUR, la fira de referència del turisme. Avui ja hi ha actes previs com el que ha protagonitzat Salou que promociona el seu potencial gastronòmic que es veu reforçat amb l'obtenció d'una estrella Michelin per part del restaurant Deliranto. A Madrid hi tenim el Jordi Murtró i l'Àlex Alonso. 

Farem més balanç turístic, en aquest cas a l'Espluga de Francolí que ha vist com la riuada d'ara fa 3 mesos li ha fet perdre molts visitants, sobretot a les coves que han vist com les visites han baixat fins a un 45%.

Farem la prèvia de la gran festa de la calçotada que se celebrarà aquest diumenge a Valls i que ja començarà dissabte amb un showcooking. Per enguany, els productors de la Indicació Geogràfica Protegida esperen collir 18 milions de calçots, 2 milions més que l'any passat.

I en els esports parlarem de la desena edició de la Marató de Tarragona que se celebrarà el 2 de febrer amb la previsió d'arribar als 1.500 inscrits. Com a novetat, enguany es podrà fer per relleus i serà l'edició més conscienciada amb la lluita contra el canvi climàtic.

 

Programes més recents a TAC12