Notícies 12. Edició migdia. 17/01/2020

 Protecció Civil rebaixa la fase d'emergència del pla SEQCAT per l'accident químic d'IQOXE i ho situa ara en fase d'Alerta. Es supera per tant la pitjor etapa de l’accident químic amb el transvasament de l'òxid de propilè del tanc afectat. En total s'hauran retirat pràcticament 100 tones de residu.  En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han fet diversos registres per avançar en la investigació de les causes de l'explosió que va provocar, recordem, tres víctimes mortals.

Els sindicats reclamen al conseller de treball millores en el protocol de seguretat de les empreses químiques, més formació i revertir retallades en drets laborals. Chakir El-Homrani aposta per una nova taula de treball amb sindicats i patronal. El govern català es mostra favorable a augmentar les inspeccions a les empreses, mentre que s'assenyala que en el darrer han augmentat un 25 per cent.

La fiscalia rebaixa de 3 a 2 anys la petició de pena de presó per l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué pels delictes de frau i prevaricació en l’adjudicació de l’arrendament de les guinguetes de la platja el 2012. Avui s'ha celebrat l'últim dia del primer judici del Cas Torredembarra amb la presentació de les conclusions i ja ha quedat vist per sentència.

El Cós de Sant Antoni podrà seguir-se a TAC12 diumenge a dos quart de set de la tarda i a dos quarts d'onze de la nit. Serà l'onzena vegada consecutiva que aquesta casa retransmet les curses de cavalls més importants de Catalunya i que es desenvoluparan al circuit hípic de la Torre d'en Dolça de Vila-seca

El nouvingut Fran Miranda podria ser titular aquest diumenge a casa i contra el filial del Barça. En zona de descens i dos punts per sota de la permanència, el tècnic Toni Seligrat considera que és el moment que la fortuna compensi la millora d'imatge de l'equip amb un resultat positiu que trenqui la ratxa de cinc partits sense guanyar.

 

 

 

Programes més recents a TAC12