Notícies 12. 30/12/2019

El Monestir de Poblet dona 30.000 euros per ajudar a revertir els efectes de la riuada del Francolí que va afectar de ple la comarca de la Conca de Barberà. L'abat avui ha rebut els alcaldes de Montblanc, l'Espluga i Vimbodí per entregar-los els diners que es van recaptar durant el concert solidari que es va fer al monestir un mes després de la catàstrofe. Diuen que costa tornar a la normalitat i carreguen contra el govern central pel retard en l'arribada de les ajudes. De seguida els sentirem.

També parlarem amb alguns dels turistes que han decidit passar aquestes dates a casa nostra. La majoria són turistes de la resta de Catalunya o de l'estat espanyol, i entre els estrangers predominen els francesos. Sabrem què els ha fet decidir venir fins aquí.

Coneixerem la Sònia Mur, una de les persones que tornarà a treballar després de 4 anys gràcies a un dels plans d'ocupació que ha posat en marxa l'ajuntament de Salou. Està adreçat a persones que tenen entre 45 i 65 anys.

Reviurem una de les representacions més tradicionals d'aquests dies com són els Pastorets. Ens fixarem amb els de Montblanc que compleixen 80 anys. I per celebrar-ho hi ha novetats dalt de l'escenari però també fora.

I al final de l'informatiu sentirem el cant de la Sibil·la, que s'ha interpretat per primera vegada al monestir de Poblet. Interpretat pel grup de polifonia tradicional mediterrani Tornaveus va reunir mig miler de persones.

 

Programes més recents a TAC12