Notícies 12. 24/12/2019

Altafulla protegirà el jaciment de les termes de Mar, a tocar de la platja. S'hi invertiran 300.000 euros. Mentre que en un altre punt, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ha anunciat també la construcció d’una nova coberta per garantir la preservació del jaciment dels Munts.

El PP ha presentat al·legacions al projecte per obrir un centre de culte islàmic al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Els populars creuen que es podria infringir el POUM. Ara fa dos mesos, l’Ajuntament de Tarragona va aprovar inicialment la implantació d’aquest equipament religiós.

L'Espluga de Francolí, Vimbodí i Montblanc segueixen evocant les aigües residuals al Francolí dos mesos després que els aiguats de l'octubre en destruïssin les canonades. Ara consistoris com el de l'Ajuntament de l'Espluga treballen per refer els traçats afectats. El govern espluguí aposta per refer la instal·lació tal i com era.

El tràfic marítim en el Port de Tarragona ha crescut un 12% aquest novembre en comparació amb l'any anterior.  Es deu principalment a l'increment dels líquids a doll, també un 12%, o, en menor mesura, el cru de petroli i els vehicles. De l'últim balanç de l'entitat portuària en destaca el volum d'Agroalimentaris que s'ha multiplicat i creix més d'un 46% respecte al novembre del 2018.

Avui, vigília de Nadal, farem un recorregut pel territori per entrar als teatres que ja estan a punt per rebre, un any més, les representacions dels Pastorets, en les seves diverses versions i adaptacions que ofereixen els municipis. Al Camp de Tarragona també se celebraran Pessebres Vivents aquests dies, en coneixerem els més destacats.

Programes més recents a TAC12