Notícies 12. 30/10/2019

Ja s’ha complert una setmana de la riuada del Francolí i el paisatge ens continua recordant la devastació d’un riu que va multiplicar el seu cabal sobtadament. Es va endur tot el que va trobar, provocant un balanç, per ara, de 3 víctimes mortals i encara 3 persones desaparegudes. El territori segueix amb les tasques de neteja i, en alguns punts, comença ja la reconstrucció. A tot això, govern català i espanyol han aprovat un paquet d’ajudes urgents per ajudar els damnificats i tornar a la normalitat el més aviat possible les zones afectades.

A alguns els serà complicat refer-se, com a mínim hauran d’esperar molt temps per tornar a casa seva. Avui coneixerem una família de Montblanc a qui el Francolí els va arrancar, literalment, casa seva.

Una setmana després seguim mirant l’afectació d’aquesta riuada que va provocar danys personals i també nombrosos materials. La força de l’aigua també va colpejar amb força alguns elements patrimonials i simbòlics de la comarca, el Pont Vell de Montblanc o les 17 Fonts de l’Espluga en són només un exemple.

Avui Salou celebra els seus 30 anys d’història des de la Segregació i ho ha fet amb una simbòlica plantada d’arbres. Una jornada festiva que s’allargarà durant les pròximes dates amb diverses activitats.

Un pressupost i una plantilla capaç de situar-se a dalt, això és el que opina el Consell d'Administració i la parcel·la tècnica del Nàstic. La SAD va aprovar el pressupost de 6 milions per aquest exercici i un superàvit anterior de 600.000 euros. Va ser una Junta General en què, per primer cop, també va participar la direcció esportiva.

 

 

Programes més recents a TAC12