Notícies 12. Edició migdia. 23/10/2019

Una nit sense precedents i que supera, a la Conca de Barberà, els efectes dels aiguats del 1994. Dues persones segueixen desaparegudes a l'Espluga de Francolí després que el riu no pogués canalitzar l'espectacular cabal d'aigua acumulat en pocs minuts. Hores sense dormir i un matí d'imatges esfereïdores que analitzarem i explicarem des dels dos punts centrals de la jornada posteriors a la brutal tempesta que ha atacat el territori, l'Espluga i Montblanc. Amb preocupació també a Vilaverd, on també es busquen dues persones desaparegudes.

El punt més afectat de Salou és el barri de la Salut, per on passa el barranc de Barenys. Els aiguats han afectat una setantena de cotxes, han inundat alguns baixos i han cobert els carrers de fang. El consistori demanarà que es declari la zona catastròfica i ha habilitat una oficina al mateix ajuntament per atendre els afectats i ajudar-los

A Tarragona les afectacions a la Part Baixa de la ciutat no han estat tant importants com en altres episodis anteriors. Tot i això hi ha hagut diversos talls de carrers per acumulació d'aigua i fang i el riu Francolí ha arribat fins a nivells d'aigua desconeguts en els darrers anys.

Vila-seca, així baixava l’Avinguda Pere Molas, tot i que les pluges no van provocar desperfectes materials greus. A La Pineda, el Portal del Mar s’ha despertat, una vegada més, inundat.. Al Baix Gaià, les principals afectacions pels aiguats d'aquesta passada nit s'han centrat arran de mar, als passejos marítims tant de Torredembarra com d'Altafulla, on la llevantada ha causat desperfectes a primera línia de mar.

 

 

Programes més recents a TAC12