Notícies 12. 16/10/2019

Llançaments d’objectes, contenidors cremats, foc a la porta d'Hisenda, càrregues i una llarga persecució policial, és la crònica dels aldarulls que van produir-se ahir una vegada acabada la concentració convocada a Tarragona. La segona jornada de protestes per la sentència va acabar amb una escalada de tensió entre diversos grups i les forces policials. 

El balanç de la nit: prop d’una trentena de ferits lleus i 14 persones detingudes per desordres públics i atemptats als agents de l’autoritat. Els detinguts ja han estat posats en llibertats amb càrrecs. Mentrestant, representants polítics i d’entitats independentistes han condemnat els episodis de violència.

El matí ha començat, de fet, amb una mobilització pacífica. Les marxes per la llibertat ja caminen direcció Barcelona. Centenars de persones han arrancat a primera hora des de Tarragona passant per Torredembarra on el nombre de caminants s’ha duplicat, assolint unes 4.000 persones, segons la Guardia Urbana.

Tarragona s’ha despertat aquest matí amb una aparent calma, però amb rastres dels incidents de la nit. Entre les empremtes més visibles: la façana de la Delegació d’Hisenda. La presència de Mossos d’Esquadra és constant en molts punts de la ciutat i també ho ha estat al llarg del matí la dels operaris de la neteja que han treballat per refer els espais de la ciutat més afectats.

A tot això, les respostes a la sentencia continuen i es reprodueixen arreu del territori amb múltiples talls de carreteres. Aquest matí a la N-240 a Montblanc, i ahir al vespre un centenar de persones tallaven l’A-27 al seu pas per Valls.  

 

 

 

Programes més recents a TAC12