Notícies 12. Edició Migdia 14/10/2019

Penes d’entre 13 i 9 anys de presó per als nou líders independentistes empresonats. La publicació de la sentència del judici del procés ha despertat mobilitzacions arreu des de primera hora del matí. A la demarcació la més nombrosa és a Tarragona on a hores d’ara, Alex Alonso, se situa a l’estació de ferrocarrils de Tarragona.

La sentència ha generat moltes també entre els representants polítics i d’institucions. Diversos ajuntaments han suspès l’activitat i alguns alcaldes han fet una crida a la població perquè es mobilitzi de forma pacífica. Els rectors de les Universitats públiques asseguren que els problemes polítics no han d’acabar de forma sistemàtica en la via judicial i tots els Bisbes de Catalunya diuen que cal respectar la sentència però demanen misericòrdia per retornar al diàleg.

Amb tot això, s’espera que la setmana sigui llarga amb altres mobilitzacions al territori. Les que ja es confirmen són les marxes per la llibertat, l’aturada general del divendres o la vaga estudiantil de tres dies que començarà dimecres.

I la sentència arriba en ple període electoral per les eleccions generals del 10 de novembre. El PSC ja ha presentat la seva llista a Tarragona. Espera ampliar el seu suport i es presenta com la millor formació per governar amb Pedro Sánchez al capdavant.

Clickània 2019 ja ha arrencat aquest cap de setmana amb molt bona acollida per part del públic. La fira de clicks de Montblanc arriba a la seva dotzena edició amb el seguici popular del municipi com a protagonista.

 

 

Programes més recents a TAC12