Notícies 12. 09/10/2019

Les universitats publiques catalanes reclamen al govern català tornar al finançament que tenien abans de les retallades. La URV arranca el curs 2019-2020 amb l’exigència de disposar de més recursos, ho xifra en gairebé 200 milions d’euros, una part per millorar les instal·lacions més velles. Els rectors, farts d’aquesta situació, ja li han traslladat al conseller d’Economia. Tot i això, la universitat tarragonina comença el curs amb 3.100 alumnes nous, el que suposa un increment d’un 1’5% respecte a l’any passat.

El Butlletí Oficial de l’Estat ja recull avui les candidatures dels partits a les Eleccions Generals del 10 de novembre. Sense sorpreses, la repetició electoral situa els mateixos candidats del 24 d’abril en l’escenari polític. A la circumscripció de Tarragona es podran escollir entre 16 candidatures diferents.

Justament a causa d’aquest període electoral, les administracions i institucions estan despenjant els llaços grocs i pancartes dels presos polítics dels edificis públics per ordre de la Junta Electoral. Altra vegada, aquesta directiva també ha arribat a la URV on ja s’han retirat gairebé tots els llaços.

“Pedro y el capitán” és el títol de la nova producció teatral tarragonina que a partir d’aquest cap de setmana pujarà a l’escenari de la Sala Trono. Es tracta d’una adaptació d'Oriol Grau del text de Mario Benedetti que reflexionarà al voltant de la tortura.

Marta Galimany ja ha tornat a casa després de fer història al Mundial de marató. La setzena posició de la vallenca, debutant en la competició, facilita el camí de cara a l'objectiu de ser olímpica l'any 2020 a Tòquio.

 

 

Programes més recents a TAC12