Notícies 12. 02/10/2019

L’independentisme va tornar a sortir al carrer ahir 1 d’octubre, dos anys després del referèndum d’autodeterminació. Una cadena humana a Valls, una marxa per il·luminar l’ermita de Sant Joan de Montblanc o la manifestació unitària a Tarragona amb més de 4.000 persones van ser els actes destacats d’una jornada més de recordatori que combativa. Tot i això, després de la mobilització a Tarragona, un centenar de persones van tallar l’A-7 durant mitja hora.

El grup municipal del PSC a Tarragona encara no s’explica el canvi de posicionament d’En Comú Podem en relació a la pancarta pels presos polítics de l’Ajuntament. Els socialistes qüestionen el canvi de relat dels comuns en només dos mesos. I mirant també a les files de Podem, el PSC carrega novament contra la gestió d’Herman Pinedo en el tancament de l’Amfiteatre, qualifiquen d’insuficients les justificacions del regidor de patrimoni.

L’atur puja a la demarcació aquest setembre un 2,70 % coincidint en el tram final del període estival. El sector dels serveis és el que més pateix aquest increment del nombre d’aturats. Tot i això, en comparació amb el mateix mes de l’any passat, les dades milloren, malgrat que denoten una frenada en la recuperació dels llocs de treball.

Tarragona reconeix la bona tasca de diversos professionals mèdics amb l’entrega dels premis Batestini. Un dels reconeguts va ser el doctor Santiago Mallafré que va ser destingit amb el premi d’honor per la seva trajectòria professional de 57 anys al servei de la salut. 

Arrenca la nova temporada de CaixaForum Tarragona i ho fa entrant al món de les emocions amb la mirada particular dels infants a la gran pantalla a través de la nova exposició “Cinema i Emocions, un viatge a la Infància”.

 

 

 

Programes més recents a TAC12