3.000 espectadors van presenciar el Festival Essències de Montblanc

Unes 3.000 persones han passat pel festival Essències de Montblanc. La qualitat del cartell, amb noms com Gerard Quintana, Quimi Portet, Tomasito o The Sey Sisters, entre altres, han consolidat una proposta que enguany ha incrementat en un 15% el volum d’espectadors. Els organitzadors ja pensen a buscar un espai més gran que l’actual muralla de Santa Tecla per encabir la proposta en properes edicions.

El recull de cançons icòniques pel seu contingut reivindicatiu, perseguides en el seu moment per la censura proposat per Gerard Quintana va convertir-se en un dels moments de màxima afluència de públic d’una nova edició del Festival Essències. Durant dos dies de proposta musical, unes 3.000 persones van passar per l’espai ubicat a la Muralla de Santa Tecla de Montblanc atrets essencialment per un cartell musical de qualitat. Un increment notable de públic que reivindica la consolidació del festival i també convida els organitzadors a plantejar canvis de cara a properes edicions.

Concebut com un punt de trobada per maridar gastronomia de quilòmetre zero, vins o cerveses artesanes, amb la música, l’Essències d’enguany va apostar per dues nits de temàtica diferents. Una primera maridada especialment amb vi i dedicada al món del jazz amb noms com Tomasito o The Sey Sisters, i una segona en què, a banda de la proposta del gironí Gerard Quintana, hi va destacar sobretot el rock filosòfic del veterà Quimi Portet i el so contundent de la guitarra de Xarim Aresté, que va ser l’encarregat de tancar un festival que tot i tenir com a pal de paller el públic local, també ha tingut la virtut d’atraure públic de les comarques veïnes.