Josep Andreu torna a comandar l'Ajuntament de Montblanc

Montblanc viurà un nou mandat amb Josep Andreu al capdavant. No hi hagut sorpreses en el ple de constitució del consistori de la Vila Ducal, i els set vots de l'Agrpament Catalanista han donat a Andreu el seu cinquè mandat. es de l'oposició, Junts per Montblanc ha ofert diàleg i consens.

Josep Andreu afronta des d’aquest dissabte el seu cinquè mandat amb el càrrec d'alcalde de la Vila Ducal de Montblanc. el quart consecutiu i el tercer seguit amb majoria absoluta. Andreu ha estat escollit sense sorpreses amb els set vots del seu grup, l'Agrupament Catalanista de Montblanc. Un discurs d'acceptació en el que ha marcat els grans reptes del municipi per als propers quatre anys, amb la lluita contra la despoblació de la comarca i la construcció d'una nova piscina coberta entre els més destacats. Un mandat que ha tornat a remarcar serà l’últim al capdavant del consistori per deixar pas a noves generacions.

Un ple de constitució i investidura que ha tingut finalment tres candidats a alcalde. A més d'Andreu, el cap de llista de Junts per Montblanc, Marc Vinya i el del PSC Juan Manuel Cabello també han presentat la seva candidatura. El primer, que ha obtingut els cinc vots del seu grup, ha esgrimit les raons per a no acceptar un govern de concentració i fer valer la seva força com a principal grup de l'oposició.

Una relació però entre govern i oposició que ja des del primer dia s’ha posat damunt la taula que no serà tant plàcida com en els darrers anys.

De la seva banda, el nou portaveu del PSC ha demanat a Josep Andreu en el seu primer discurs que governi per a tots els montblanquins.

Una constitució en que els regidors d'Agrupament i Junts per Montblanc, dotze dels tretze totals, han utilitzat, més o menys adaptada, la fórmula d'acatament proposada des de l'Associació de Municipi per la Independència. L'únic que no ho ha fet ha estat el portaveu socialista, que ha jurat lleialtat a la Vila de Montblanc