Josep Andreu afrontarà el tercer mandat consecutiu amb majoria absoluta a Montblanc

Josep Andreu començarà aquest dissabte el seu quart mandant municipal al capdavant de l'Ajuntament de Montblanc. En les últimes setmanes ha explorat un nou govern de concentració amb Junts per Montblanc, segona força i gran sorpresa dels comicis del 26 de maig, però finalment aquests darrers opten per l'oposició.

A Montblanc l'Agrupament Catalanista de Josep Andreu començarà aquest dissabte el seu quart mandant consecutiu, el tercer amb majoria absoluta. Així va ser després que el recompte final dels comicis assegurés el setè regidor a la formació d'Andreu, un menys que ara fa quatre anys. Una davallada provocada per la forta pujada de Junts per Montblanc, que amb Marc Vinya al capdavant va arribar als cinc regidors.

Una correlació de forces més igualada que en els darrers anys, però tot i això, Andreu va tornar a allargar la mà a l'oposició per fer un govern de concentració com el dut a terme del 2013 al 2015 amb els 13 regidors del plenari. Una opció rebutjada ara per l'espai postconvergent però que per a cap dels dos grans grups municipals no tanca la porta a torbar grans consensos.

El plenari montblanquí el completarà en aquest mandat el PSC, que torna al saló de plens després de vuit anys d'absència.