El Ball de Bastons de Montblanc decidirà en assemblea l'entrada de dones a l'entitat

El Ball de Bastons de Montblanc decidirà en assemblea si les dones poden entrar a formar part de l'entitat, l'única de Catalunya en la matèria que només està formada per homes. L'entitat surt així al pas de les acusacions fetes des de col·lectius com Endavant. Des del consistori montblanquí remarquen que estan treballant en un pla d'igualtat per a les entitats que serà d'obligat compliment.

El Ball de Bastons de Montblanc decidirà en una assemblea si canvia el seu model i es converteix en una colla mixta d'homes i dones. Seria un pas històric per l'entitat, que durant els seus més de 100 anys d'història mai ha tingut dones picant.

El col·lectiu Endavant de Montblanc ha fet públic aquesta setmana un comunicat on denuncia que a l'entitat només hi poden participar homes i els ha animat a canviar la situació.

La junta de l'entitat ha sortit al pas de la crítiques i ha assegurat que aquest és un tema que fa temps que està sobre la taula i que en les properes setmanes es decidirà en una assemblea amb tots els bastoners de la colla quin model s'estableix.

Endavant ha publicat aquest comunicat en el marc de la campanya És de mínims on volen impulsar diverses accions per acabar, diuen, amb les mostres de masclisme de la societat. Animen a moure fitxa des de dins i canviar aquest model que no permet participar a les dones.

El comunicat apel·la també a l'Ajuntament de Montblanc exigint que es retiri la subvenció pública a l'entitat si la situació no canvia. Des del consistori destaquen que no volen ser intervencionistes amb les entitats, però asseguren que implantaran un pla d'igualtat que tothom haurà de complir.

El Ball de Bastons de Montblanc és l'única colla de Catalunya que actualment està només formada per homes. En les properes setmanes l'entitat decidirà si fa el pas de canviar el model actual i convertir-se en una colla mixta.