Montblanc engega un pla de subvencions per frenar el despoblament al nucli antic

S'ha obert la primera convocatòria per a obres a habitatges destinats a lloguer al nucli antic. L'objectiu és evitar el despoblament del centre històric de la capital de la Conca, a la zona entre muralles, el baluard de Santa Anna i a la pujada de la Serra.

L'Ajuntament de Montblanc ha començat a treballar per solucionar la manca d'habitatge a Montblanc i acabar, així, amb el despoblament que afecta a la comarca. 

Des del passat 20 de maig i fins al 30 de setembre es podran sol·licitar subvencions per arranjar habitatges del centre històric per destinar-los al lloguer. Un dels requisits és que el lloguer es faci a través de la borsa comarcal d'habitatge.

L'Ajuntament assegura que actualment hi ha un 23% d'habitatge buits al centre històric, tenint en compte les dades obtingudes dels comptadors d'aigua. una xifra que podria augmentar fins al 40% si es creuen amb les dades del cadastre.

Una situació que preocupa al consistori i on volen començar a posar-hi remei.

Les subvencions seran del 50% del cost de l'obra fins a un màxim de 5.000 euros, i serviran per millorar les condicions d'habitabilitat dels pisos. De moment es disposa d'una partida de 20.000 euros,

Els pisos s'hauran d'inscriure a la borsa d'habitatge del Consell Comarcal com a mínim durant 5 anys. Amb aquesta primera mesura l'Ajuntament espera poder millorar el parc d'habitatges de lloguer del municipi.