Detinguda una parella de Montblanc per pressumptes maltractaments al seu nadó d'un mes

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous una parella de Montblanc per pressumptes maltractaments al seu nadó de només un mes d'edat. Aquest es troba ingressat en estat greu des d'aquest dimecres a l'UCI Neonatal de l'Hospital Joan XXIII. La Direcció General d'Atenció a la Infància ja ha anunciat que es fa càrrec de la tutela del nadó fins que s'esclareixi el cas

El nadó va ingressar aquest dimecres a la UCI neoanatal de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona després de ser atés en un primer moment a l'Hospital Pius de Valls. Va ser al centre tarragoní on, després d'una primera exploració al nadó, d'aproximadament un mes d'edat, es va activar el protocol de maltractament a infants, informant tant a la Direcció General d'Atenció a la Infància com als Mossos d'esquadra, que van iniciar una investigació.

Aquesta ha comportat aquest dijous a la detenció dels pares del nadó, de 21 i 22 anys respectivament i veïns de Montblanc, que es troben detinguts a la comissaria del Mossos de Tarragona. Se'ls investiga per presumptes delictes de lesions i de violència física habitual en l'àmbit familiar.

Pel que fa al nadó, que continua en estat greu a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII, des de la DGAIA han anunciat l'obertura d'un expedient de desemparament i l'assumpció de la tutela del nadó i l'inici dels tràmits per personar-se com a acusació particular a la causa judicial en defensa dels drets de l'infant.