Montblanc ofereix la capella de Santa Magdalena per a l'ampliació de l'Arxiu Comarcal

Convertir la sala polivalent ubicada a la capella de l'antic Hospital de Santa Magdalena en una nova sala de prestatgeries de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. Aquesta és la intenció del Departament de Cultura de la Generalitat i del govern municipal de Montblanc, que hi veuen la millor solució per a l'ampliació de l'Arxiu. Des de l'oposició montblanquina creuen que el futur de l'equipament ha de passar per a buscar un nou emplaçament.

Va ser l'any 2011 quan l'Ajuntament de Montblanc executava una opció de compra de l'edifici adjacent a l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, situat a l’antic Hospital de Santa Magdalena per què la Generalitat hi pogués dur a terme l'ampliació de les instal·lacions de l'Arxiu. Gairebé vuit anys després i un cop descartat aquest primer projecte per les afectacions d'inundabilitat de l'immoble on s'havia d'ampliar l'arxiu, aquest ja ha estat enderrocat emmarcat en el projecte de reforma de la zona del Pont Vell, i cal buscar una nova solució per a l’ampliació.

La intenció de la Generalitat i del consistori montblanquí és que aquesta es faci a la capella adjunta a l'actual Arxiu, dins del mateix recinte de Santa Magdalena, on s'ha de procedir a la instal·lació de prestatgeries compactes. Una intenció que el govern montblanquí va ratificar al plenari d'aquest dimecres a través d'una moció, on va defensar que aquesta ampliació és imprescindible, tant per ampliar la capacitat de dipòsit de l'Arxiu com per renovar i millorar el circuit documental.

La moció va comptar amb els vots favorables del govern i el PDeCAT, Mentre que la FIC es va abstenir i la CUP hi va votar en contra. Des de totes les formacions, però, es va posar en dubte la idoneïtat de l'espai i es va reclamar que el futur de l’Arxiu passi per un nou espai fora de l'actual.

Un plenari que també va aprovar un modificatiu de crèdit que permetrà afrontar les obres de remodelació dels vestidors del pavelló municipal després que l'ajuda concedida pel PAM de la Diputació per a l'asfaltat del carrer Muralla de Santa Tecla hagi resultat ser el doble del que esperaven els pressupostos aprovats per a aquest 2019.