Les primeres obres del nou polígon logístic de Montblanc començaran aquest any

 

El Camp de Tarragona lidera bona part del creixement logístic a Catalunya amb un increment del 9% de la superfície destinada a les operacions d'intercanvi de mercaderies, que el 2017 van superar el milió de metres quadrats, el 14% del total de Catalunya. El sector s'enfronta a un problema de manca de terrenys que ha provocat un augment del 15% dels preus de lloguer. Per fer-hi front, aquest dijous Cimalsa ha donat detalls dels propers projectes a desenvolupar. El més imminent, el nou polígon logístic de Montblanc, amb empreses ja interessades per començar-hi obres aquest any. L'altre és una expansió del polígon logístic del Camp cap el terme municipal de Tarragona.

Els terrenys situats entre l'autopista Ap-2, la Nacional 240, la carretera C-14 i la futura A27, a Montblanc, es convertiran ja aquest any en el nou polígon logístic de Cimalsa a la Conca de Barberà, un cop superades les excavacions arqueològiques.

Una nova zona de mercaderies de 811mil metres quadrats que ha de convertir aquesta zona industrial de Montblanc com un centre logístic de referència entre les comarques de Lleida, Barcelona i Tarragona. Ha estat un dels anuncis que ha fet aquest dijous a Tarragona l'empresa pública de la Generalitat que promociona i administra centrals integrades de mercaderies.

CIMALSA també manté la promoció de creixement de l'àrea logística de CIM el Camp, situat entre el Tarragonès i el Baix Camp i que ara preveu una expansió de noves àrees logístiques en aquests terrenys al terme municipal de Tarragona.

L'empresa també assumeix aquest 2019 la concessió d'aquest aparcament de camions amb matèries perilloses ubicat al polígon Riuclar on destinarà enguany 1 milió 300mil euros. Les obres començaran abans de Setmana Santa.

Aquests projectes són rellevants pel territori i pel que implica el sector logístic, amb el Port de Tarragona com a principal referent de la matèria. Per això avui, precisament, s’ha fet allà la presentació d’aquestes dades i projectes que els hem detallat. Afegim-ne encara:

El pes de la indústria logística suposa el 14% del Producte Interior Brut català. El sector ha superat la crisi econòmica amb un augment del 5% d’ocupació. Mirin, a Catalunya el 2017 es dedicaven a la logística i al transport de mercaderies prop de 163.000 persones, de les quals 14.000 a Tarragona.

Aquestes dades van lligades a una reducció de l’autor del 10% a Tarragona en aquest sector, segons les últimes dades que tenim, de l’11% a Catalunya. Un sector que té les seves esperances en el desenvolupament ferroviari del Camp de Tarragona per seguir avançant.