Montblanc aprova ajudes per augmentar l'oferta de lloguer al cas antic

L'Ajuntament de Montblanc vol augmentar l'oferta de pisos en lloguer al municipi, i més concrteament al casc antic. És per això que s'han aprovat les bases de nous ajuts per a rehabilitar edificis dins de la muralla montblanquina si aquests es destinen al lloguer. De moment, la iniciativa compta amb un pressupost de 20.000 euros.

Montblanc vol aturar la despoblació que està patint el casc antic del municipi i és per això que els pressupostos d'aquest 2019 contemplen una primera partida d'ajuts a la rehabilitació d'edificis que siguin destinats al lloguer. és per això que el plenari montblanquí va aprovar en ple ordinari del mes de gener les bases per a la concessió d'aquestes subvencions amb un pressupost de 20.000 euros.

D'aquesta manera, cada rehabilitació pot arribar a obtenir un ajut de fins a 5.000 euros, amb prioritat per a les ajudes d'un import més baix per a poder arribar a més immobles. Un cop rehabilitats, aquests hauran de posar-se en lloguer amb un import màxim de 450 euros i podran gaudir de les facilitats derivades de la borsa d'habitatge. Des de l’equip de govern es va qualificar la iniciativa com a un primer pas per a poder-la ampliar en els propers anys.

La mesura va comptar amb el vota favorable del PDeCAT i l'abstenció de la CUP i els independents de la FIC. Els cupaires van titllar la iniciativa d'electoralista i insuficient en matèria econòmica, mentre que des del PDeCAT tot creure que arribar tard van manifestar que hi veuen un bon començament.

Un plenari en que l'alcalde Josep Andreu es va mostrar confiat en que els contenciosos oberts per les obres del carrer Senan puguin retirar-se abans d'arribar als jutjats, ja que va anunciar que la quantitat resultant de les baixes del projecte serà destinada a la reducció de les contribucions a pagar pels veïns, fet que pot comportar el final del conflicte entre aquests i el consistori.