Concentració de suport a l'alcalde de Montblanc per la vaga de fam

 

Prop d'un centenar de persones van concentrar-se divendres al vespre a la plaça Major de Montblanc per donar suport a l'alcalde Josep Andreu, que està en vaga de fam des de la nit de dijous.


A la concentració, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana Conca de Barberà, hi van estar presents pràcticament tots els regidors del consistori montblanquí. Representants dels diferents grups polítics van prendre la paraula per donar suport a Josep Andreu, però també per mostrar la seva preocupació. L'alcalde de Montblanc, que va rebre en diverses ocasions forts aplaudiments de suport, va enviar un missatge de tranquil·litat, tot dient que qui ho té realment difícil són els presos, i no ell.

A l'acte, es van poder veure representants polítics d'altres municipis de la comarca i també diputats del Parlament de Catalunya, com el montblanquí Eusebi Campdepadrós o l'espluguí Ferran Civit.

La concentració va servir per recordar l'objectiu de la vaga de fam iniciada per alguns dels presos polítics catalans: que el Tribunal Constitucional resolgui els seus recursos per poder arribar als tribunals europeus.

La concentració de suport a l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va finalitzar amb crits de Llibertat i el cant dels Segadors. A més, alguns dels assistents es van apropar a Andreu per abraçar-lo.