Montblanc inaugura el Museu del pessebre de Catalunya

Després de gairebé dues dècades d’ençà que va néixer la idea, el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc, es va inaugurar. L’encarregada de tallar la cintava ser la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Laura Borràs, amb la resta d’autoritats.

Seguidament, el director del museu, va fer una guia per les instal·lacions i va ensenyar tots els diorames exposats. La primera planta és un viatge en el temps, al Betlem del segle primer, amb peces de la Federació Catalana de Pessebristes, i que mostraven moltes de les escenes del naixement de Jesús.

La visita va continuar a la segona planta, sota un cel estrellat, on s’explica una altra història, la del calvari, el camí de Crist a la Creu. Autèntiques peces d’art, que omplen el primer Museu del Pessebre de Catalunya de més de 19.000 figures i 350 diorames. El seu director va tenir aquesta idea fa 20 anys per la passió al món del pessebre, però també per la por de perdre un patrimoni tan important pel país.

La Consellera, per la seva part, va destacar la importància del Museu en l'àmbit nacional, com a referència d’un món pessebrístic que a partir d’ara podrà acudir a Montblanc per garantir la seguretat de les figures i els diorames.

Cal dir, però, que el museu no està acabat. Falta una quarta planta, on se situarà un taller per la restauració de peces antigues i per impartir tallers d’elaboració de pessebres. Aquesta serà, segons el seu director, la part més important del Museu, perquè serà l’encarregada de transmetre la tradició a nous pessebristes.