L'Ajuntament de Montblanc compra Cal Masip per a l'ampliació del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Conca podrà ampliar les seves dependències en ple cal jueu de Montblanc després de l'acord de compra a l'Ajuntament del municipi d'un edifici adjacent al Palau Alenyà. El comprarà el consistori i després el cedirà a l'organisme comarcal, i això no ha acabat de convèncer l'oposició.

Després d'anys d'intents i negociacions, el projecte d'ampliació de les instal·lacions del Consell Comarcal de la Conca de Barberà al Palau Alenyà de Montblanc podrà tirar endavant gràcies a la intervenció de l'ajuntament de la Vila Ducal. Serà així després que el ple hagi aprovat la compra de la finca coneguda com a Cal Masip i la seva posterior cessió a l'ens comarcal.

El consistori montblanquí abonarà 300.000 euros per la compra de l'immoble, 30.000 enguany o 270.000 l'any vinent i el projecte definitiu d'ampliació, quedarà hipotecat a l'obtenció d'un Fons Feder que hauria de cobrir la meitat del pressupost del projecte, valorat en uns 2 milions d'euros. Des de l'equip de govern, del que forma part l'actual president del Consell Francesc Benet, es va defensar la compra emmarcant-la en la capital comarcal de Montblanc.

Una compra de l'immoble que només va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern. El grup de la FIC hi va votar en contra, mentre que tant la CUP com el PDeCAT s'hi van abstenir. Els dos principals grups de l'oposició tot hi veure amb bons ulls l'ampliació del Consell Comarcal van expressar les seves reserves a que afecti el pressupost de l'ajuntament.

Un plenari que també va aprovar només amb els vots del govern la compra per poc més de 30.000 euros d'una altra finca a la zona de la Parellada, a tocar del Pont Vell, per a facilitar la construcció d'un nou parc fluvial en aquesta zona. L'oposició hi va votar en contra argumentant que no hi ha un projecte clar per a aquest nou equipament.

Per últim, el plenari va aprovar per unanimitat una moció de tots els grups que demana l'absolució dels presos polítics.